Dimitri en Kristoff Leue regisseren Charlotte Vandermeersch en Matteo Simoni in nieuwe Ketnet-reeks

Dimitri en Kristoff Leue regisseren Charlotte Vandermeersch en Matteo Simoni in nieuwe Ketnet-reeks

Opnames voor ZOOks, een nieuwe animatiereeks op basis van rothoscopie, gaan van start.

Vrijdag 17 juli 2015 — ZOOks vertelt het verhaal van Robin. Een meisje van 12 jaar dat leeft in een stad zonder natuur en een heuse zoektocht inzet naar haar verdwenen moeder.

Uniek aan deze reeks is de rothoscopie-techniek. De scènes worden gedraaid met echte acteurs die daarna overgetekend worden. Dan volgt de intergratie van de figuren in decors en achtergronden.

Het verhaal

Robin- 12 jaar - leeft in een stad zonder natuur. De natuur werd 10 jaar geleden, bij het overlijden van koning Alexander en zijn zoon prins Leon, door koning Ferdinand verbannen. Wanneer Robins moeder, een ex-dierenverzorgster, in het door hoge hekken omringde woud verdwijnt, gaat Robin op zoek naar haar. In het woud ontmoet ze Wolf, een wilde jongen. Samen met Wolf en haar goede vriend Oliver gaat Robin op zoek naar haar moeder en de waarheid achter koning Ferdinand.

Cast en regie

Naast Charlotte Vandermeersch (moeder van Robin) en Matteo Simoni (agent) maken ook Wim Helsen (koning Ferdinand), Wouter Hendrickx (vader van Robin), Warre Borgmans (koning Alexander) en Frank Focketeyn (agent) deel uit van de cast.

De regie is in handen van Dimitri en Kristoff Leue, die ook samen het scenario schreven.

 

ZOOks is een coproductie tussen Potemkino, SANCTA en The Fridge met steun van het VAF en zal in 2016 te zien zijn op Ketnet.

 

Carine De Coninck VRT Communicatie at VRT
Lize Lefaible Potemkino