Skip to Content
Dimitri en Kristoff Leue regisseren Charlotte Vandermeersch en Matteo Simoni in nieuwe Ketnet-reeks

Dimitri en Kristoff Leue regisseren Charlotte Vandermeersch en Matteo Simoni in nieuwe Ketnet-reeks

Opnames voor ZOOks, een nieuwe animatiereeks op basis van rothoscopie, gaan van start.

ZOOks vertelt het verhaal van Robin. Een meisje van 12 jaar dat leeft in een stad zonder natuur en een heuse zoektocht inzet naar haar verdwenen moeder.

Uniek aan deze reeks is de rothoscopie-techniek. De scènes worden gedraaid met echte acteurs die daarna overgetekend worden. Dan volgt de intergratie van de figuren in decors en achtergronden.

Het verhaal

Robin- 12 jaar - leeft in een stad zonder natuur. De natuur werd 10 jaar geleden, bij het overlijden van koning Alexander en zijn zoon prins Leon, door koning Ferdinand verbannen. Wanneer Robins moeder, een ex-dierenverzorgster, in het door hoge hekken omringde woud verdwijnt, gaat Robin op zoek naar haar. In het woud ontmoet ze Wolf, een wilde jongen. Samen met Wolf en haar goede vriend Oliver gaat Robin op zoek naar haar moeder en de waarheid achter koning Ferdinand.

Cast en regie

Naast Charlotte Vandermeersch (moeder van Robin) en Matteo Simoni (agent) maken ook Wim Helsen (koning Ferdinand), Wouter Hendrickx (vader van Robin), Warre Borgmans (koning Alexander) en Frank Focketeyn (agent) deel uit van de cast.

De regie is in handen van Dimitri en Kristoff Leue, die ook samen het scenario schreven.

 

ZOOks is een coproductie tussen Potemkino, SANCTA en The Fridge met steun van het VAF en zal in 2016 te zien zijn op Ketnet.

 

Contacteer ons
Carine De Coninck VRT Communicatie, VRT
Carine De Coninck VRT Communicatie, VRT
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos