Skip to Content
Music for Life: Ketnet steunt Netwerk tegen Armoede en zoekt de coolste acties voor De Warmste Week

Music for Life: Ketnet steunt Netwerk tegen Armoede en zoekt de coolste acties voor De Warmste Week

Ketnet gaat op zoek naar de Ketnetters die de coolste actie op het getouw zetten voor Music for Life. Om de kinderen aan te moedigen om met een straffe actie voor de dag te komen, nodigt wrapper Sien de vier Ketnetters met het leukste initiatief uit om tijdens De Warmste Week een nachtje te gaan kamperen in een echte tipi in De Schorre in Boom. Hun belevenissen zijn te zien in de Ketnet Wrap. Daarnaast brengen Kaatje en haar vrienden ten voordele van Music for Life op woensdag 16 december een voorstelling van hun theatershow Kaatje Theater: Speelvogel.  De opbrengst gaat naar het Netwerk tegen Armoede.

De coolste acties voor De Warmste Week

De week voor Kerstmis is dit jaar opnieuw de Warmste Week van Music For Life en ook Ketnet doet mee. Wrapper Sien nodigt vier Ketnetters uit voor een warme, gezellige en stoere nacht in een tipi in de Schorre in Boom. 

Maar daarvoor moeten ze wel iets in ruil doen. Sien : “Om De Warmste Week een nacht lang als een echte indiaan te kunnen beleven in ‘de warmste camping’, moeten de kinderen Ketnet overtuigen met een coole actie voor het goede doel. Of ze nu een kilometer op een been springen of 1000 roze koekjes maken, elke actie is welkom, als ze het goede doel maar steunt. Wie zo’n exclusieve nacht in een tipi wil winnen, moet de actie eerst registreren op dewarmsteweek.be en zich daarna inschrijven voor de wedstrijd op ketnet.be. Want iedereen zorgt voor iedereen.”

Vanaf zondag 20 december brengt de Ketnet Wrap dagelijks verslag uit over de avonturen van de Ketnetters op de camping van Music for Life. En op zaterdag 19 december is Ketnet Swipe helemaal gewijd aan De Warmste Week, met reportages en gasten.  

Kaatje Theater for Life

Ook Kaatje en haar vrienden Viktor en Kamiel doen mee met Music for Life: ze tonen maar wat graag hun warmste hart met een unieke voorstelling van Kaatje Theater ‘Speelvogel’, op woensdag 16 december in de Stadschouwburg van Leuven. De opbrengst gaat naar het Netwerk Tegen Armoede. 

Na de succesvolle eerste theatertournée, brengen Kaatje, Viktor en Kamiel dit najaar hun nieuwe theatershow Speelvogel. De drie helden van Ketnet Jr. nemen alle speelvogels vanaf drie jaar mee voor een geweldig avontuur op zolder. Speelvogel is een vrolijke, soms spannende, maar vooral een hartverwarmende voorstelling waarin fantasie, muziek en vriendschap centraal staan.

  • Tickets bestellen kan via: www.kaatjetheater.be
  • De prijs van een ticket is 15.20 of 25 euro (afhankelijk van de plaatsen) 
  • De deuren gaan open vanaf 16u. De voorstelling start om 16u30.

Het Netwerk tegen Armoede

Het Netwerk tegen Armoede verbindt 59 verenigingen waar armen het woord nemen in Vlaanderen en Brussel. Uniek aan hun manier van werken is dat mensen in armoede zelf mee de vereniging doen draaien. Armoede bestrijden doen ze in de eerste plaats samen met mensen in armoede zelf.

Ook de strijd tegen kinderarmoede is heel belangrijk voor de 59 verenigingen. Dat doen ze enerzijds door voorstellen te doen aan politici rond onderwijs (maximumfactuur in secundair onderwijs), gezondheidszorg (goedkoper huisartsen- en tandartsenbezoek) of vrije tijd. Daarnaast bieden de verenigingen een brede waaier aan diensten voor kwetsbare gezinnen en hun kinderen: speelotheken waar kinderen gratis speelgoed kunnen ontlenen, betaalbare kinderopvang waar ook ruimte is voor gesprek met de ouders, vrijetijdsactiviteiten voor kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën, …

De strijd tegen kinderarmoede is een strijd op vele fronten. Kinderen in armoede steunen is de (generatie)armoede van morgen doorbreken. Daarom is steun in die strijd broodnodig.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos