Skip to Content
Competitiebeesten zijn terug op Ketnet

Competitiebeesten zijn terug op Ketnet

Volg het verhaal van onze jonge topatleten die kans maken om naar de Olympische Spelen te gaan.

Beste leerkrachten en directies, 

Een rijkgevulde sportzomer staat voor de deur, met als hoofdgerecht het EK voetbalde Ronde van Frankrijk en uiteraard de Olympische en Paralympische Spelen. Ook bij Ketnet kan u het sportspektakel rond de Olympische en Paralympische Spelen volgen met een nieuw seizoen van Competitiebeesten.

Vanaf zaterdag 29 mei zendt Ketnet het tweede seizoen van de reeks Competitiebeesten uit. Daarin krijgt u een unieke kijk in het leven van zes jonge topatleten met een olympische droom: Nina Derwael (gymnastiek, 21),  Jolien Corteyn (schermen, 19), Laurens Devos (tafeltennis en paralympiër, 20), Jef Vandorpe (rolstoeltennis en paralympiër, 19), Fleur Vermeiren (zwemmen, 18) en Fabio Van den Bossche (baanwielrennen, 20). Om die droom in vervulling te laten gaan, leiden de jonge topsporters een bijzonder leven. Gedurende twee jaar volgt Competitiebeesten de talenten tijdens trainingen en wedstrijden, in binnen- en buitenland. Hoe ziet hun leven als topsporter eruit? Hoe gaan ze om met winst en verlies? Hoe combineren ze hun sport met school en vrienden? En hoe gingen ze om met de coronacrisis en het jaar uitstel van de Olympische Spelen?
​In deze reeks ligt de focus op sport en competitie.

Ketnet heeft in dit seizoen ook aandacht voor paralympiërs. Competitiebeesten volgt atleten Laurens Devos en Jef Vandorpe. Laurens speelt tafeltennis en is nummer 1 van de wereld. Competitiebeesten volgt de Paralympisch Europees- en wereldkampioen in Zweden tijdens het Paralympisch EK.
​Jef
is een internationale topspeler in het rolstoeltennis. Hij staat momenteel achttiende op de wereldranglijst. De eerste twintig mogen door naar de Paralympische Spelen. Het tennisseizoen loopt nog door tot vlak voor de Spelen. Jef zal moeten blijven strijden om zijn plek bij de top 20 te behouden.

Competitiebeesten, vanaf zaterdag 29 mei elke zaterdag en zondag om 11u25 op Ketnet en in de Ketnet-app.

Ook Karrewiet zal de Olympische Spelen volgen en het nieuws op kindermaat brengen.

Aanvullend op Competitiebeesten heeft Sporza ook een educatief aanbod: Sporza@school Hierin brengt de sportzender, aan de hand van leerrijke video's, leerkrachten en leerlingen graag iets bij over de Olympische Spelen.

We hopen dat de reeks, de video's van Sporza@school en de Karrewiet-reportages een waardevolle aanvulling in uw klas kunnen betekenen wanneer u rond de thematiek Olympische en Paralympische Spelen werkt.

Met vriendelijke groeten,

Annemie Gulickx
​Netmanager Ketnet

Jasmien Kuipers VRT Communicatie

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos