Skip to Content
Buck: duurzaam geproduceerde fictiereeks van de bedenkers van W817

Buck: duurzaam geproduceerde fictiereeks van de bedenkers van W817

Nieuw op Ketnet vanaf maandag 10 december

Vanaf maandag 10 december start op Ketnet Buck, een reeks van de bedenkers van W817. Buck is een comedy onder een regie van Douglas Boswell met onder meer Ini Massez, Ina De Winne, Bram Spooren en Robbert Vervloet. Buck is de eerste Ketnet-reeks met een E-mission, wat wil zeggen dat deze reeks bijzonder duurzaam werd geproduceerd. Ketnet biedt extra beleving bij deze reeks en ontwikkelde een videospel gebaseerd op de wereld van Buck: Buck The Game

Meer weten over Buck? Klik op: lees meer

Het verhaal

In dit ‘coming of age’ verhaal volgen we de onopvallende en onzekere Elias (Bram Spooren) die worstelt met zijn leven als puber. Hij vindt afleiding in zijn computerspel waarin zijn digitale held commandant Buck hem nooit in de steek laat. Als hij speelt hoeft hij zich niks aan te trekken van zijn twee oudere zussen, Laura en Hanne, de bully Dylan, zijn alleenstaande moeder, de nieuwe school… de wereld. Op zijn kamer stoort niemand hem. Tot op een dag niemand minder dan Buck (Robbert Vervloet)  in levende lijve aan zijn bed staat.

"Een personage als Buck mogen spelen is echt een cadeau als acteur. Buck moet alle simpele dingen uit het leven leren wat maakt dat je kan beginnen met een leeg blad. Als buitenstaander zorgt Buck er ook voor dat personages in de reeks tot bepaalde onverwachte inzichten komen."

Robbert Vervloet, Buck

Groene productie van Ketnet

Buck is een reeks met een E-mission, een onderscheiding van het VAF voor films of reeksen die bijzonder duurzaam werden geproduceerd. VRT wil  meer dan ooit vooruitgang boeken in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Met deze fictiereeks wil VRT duurzaamheid expliciet op de kaart zetten. De productie leverde daarom inspanningen op het vlak van energie-, afval- en CO2-reductie, om deze reeks op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren.

"Buck kreeg er naast de fictiereeks niet alleen een game bij, maar ook een E-mission. Door iedereen te sensibiliseren kwam er een vorm van bewustwording. Van de voltallige cast, crew en leveranciers werd gevraagd te bewijzen dat hij zijn job op een eco-bewuste wijze uitvoerde. Alles werd nauwkeurig genoteerd in de CO2 calculator. Want meten is weten en je kan best wel zelf een verschil maken. Concreet betekende dit bijvoorbeeld: paperless werken, de wagen vervangen door fietsen of openbaar vervoer, carpooling, gebruik van ledverlichting,..."

Riet De Prins, producer Buck

Buck The Game: ontdek de wereld van Buck in een innovatief spel

In Buck The Game, gratis beschikbaar als app voor tablet en smartphone op iOS en Android, ontdek je wat er ondertussen gebeurt op Malmek. Je treedt er als speler toe tot de vermaarde Orion-academie en helpt je vrienden Jim en drone C2PE om de geheimen van de planeet te ontrafelen. Terwijl je met je eigen avatar de diverse 3D-werelden verkent, los je uitdagende puzzels op met als belangrijkste doel general Lankey en zijn Karpianen te verslaan. Als dat lukt ben jij de nieuwe leider van Orion-academie.

Dit unieke spel, dat nauw aansluit bij de Ketnet-reeks, is ook speelbaar in augmented reality. Met de afdrukbare ‘marker’ tover je de werelden tevoorschijn in je eigen omgeving en maak je de ontdekking ervan nog fascinerender. Ketnet biedt hiermee een unieke ervaring en maakt op die manier dit soort vernieuwende technologie breed toegankelijk bij kinderen.

  • Buck van maandag tot en met donderdag omstreeks 17.30 uur op Ketnet, ketnet.be en in de Ketnet-app. 
  • Buck The Game is een game van Ketnet, ontwikkeld door Cyborn i.s.m. Zodiak met steun van het VAF. Gratis beschikbaar als app voor tablet en smartphone op iOS en Android.
  • Op zondag 16 december stellen Douglass Boswell, Bram Spooren en Robbert Vervloet Buck voor op "Are you Series?", het internationale seriefestival in Bozar. 
  • Ketnet komt naar je toe: ontmoet Buck tijdens Ketnet Kerst (26/12 tem 30/12) en volgend jaar in Bokrijk.
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos