Skip to Content
Britt Bellens en Robbe Christiaens spelen de hoofdrollen in Ketnet Musical: Knock-out

Britt Bellens en Robbe Christiaens spelen de hoofdrollen in Ketnet Musical: Knock-out

Tijdens de finaleshow van Ketnet Musical vanmorgen op Ketnet kwamen de kijkers te weten wie de hoofdrollen zullen spelen in Ketnet Musical: Knock-out.

In de spannende finaleshow van Ketnet Musical, gepresenteerd door Zita Wauters en Giovanni Kemper, beslisten Ketnet Musical-juryleden Tijl Dauwe, Stien Edlund, Redouan “Redo” Ait Chitt en special guest Gert Verhulst wie de sprekende hoofdrollen Liam, Anja, Lewis en Olli zullen spelen in Ketnet Musical Knock-out. Voor elke rol waren er nog twee kandidaten in de running, die tijdens het bootcamp werden geselecteerd en klaargestoomd voor de finale.

Voor de rol van de mooie en populaire ballerina Anja namen Britt Bellens en Emilie Elisabeth het tegen elkaar op. Robbe Christiaens en Jarko Bosmans streden voor de rol van de stoere bokser Liam. Leonie Van Gool en Yoni Van Ingelgem die in de running waren voor de rol van ballerina Olli moesten bewijzen dat ze de dansdiscipline ballet beheersen in een ballet-battle. Daarin werden ze begeleid en gecoacht door professioneel danseres Enora Oplinus. Amaury De Wilde en Nicolas Marsoul deden een gooi naar de rol van Lewis en namen het tegen elkaar op tijdens een hiphop-battle. Hierin werden Amaury en Nicolas bijgestaan door Salah en Saïd van hiphop-collectief SLM.

Britt Bellens, Robbe Christiaens, Leonie Van Gool en Nicolas Marsoul werden uiteindelijk gekozen en zullen vanaf 7 maart schitteren in de gloednieuwe Ketnet Musical: Knock-out, samen met 21 andere kindercastleden, Goele De Raedt en de cast van Campus 12. 

"Het was zo spannend dat ik eerst totaal niet door had dat ik echt de rol van Anja mocht gaan spelen, ik had het gevoel dat we nog steeds aan het repeteren waren. Als ik nu terugdenk aan de finaleshow dan krijg ik direct een lach op mijn gezicht. Het is echt een droom die uitkomt!"
​Britt Bellens
"Ik had zo naar de finaleshow uitgekeken. Ik heb enorm veel zenuwen en slapeloze nachten gehad. Dat ik uiteindelijk de rol van Liam mag spelen is voor mij een droom die uitkomt."
​Robbe Christiaens
"Dit had ik stiekem gehoopt maar nooit verwacht, ik ben super blij dat ik de rol van Lewis mag spelen. De finale was zooo spannend, ik krijg er nog kippenvel van..."
​Nicolas Marsoul
“Ik kon het eerst echt niet geloven! Ik dacht dat ik binnen de 5 minuten zou wakker worden uit mijn grootste droom!”
​Leonie Van Gool

Het verhaal

Met de hulp van Campus 12 probeert Liam met zijn vrienden de sluiting van zijn boksclub tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletclub, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen, en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan?

De personages

Liam
​Liam is een stoere bokser die tijdens een zomers vakantiekamp zijn hart verloor aan zijn vakantieliefje Anja. Eenmaal weer thuis blijkt ballerina Anja de dochter te zijn van Claudette, de vrouw die Liams boksclub dreigt te sluiten.
Liam wordt gespeeld door Robbe Christiaens, 15 jaar uit Hertsberge.

Anja
​De mooie en populaire ballerina Anja is Liams vakantieliefje, maar bevindt zich plots tussen twee vuren wanneer haar moeder Claudette de boksclub van haar vriendje dreigt te sluiten.
Anja wordt gespeeld door Britt Bellens, 16 jaar uit Herselt.

Olli
​De vrolijke en grappige Olli is het zusje van Liam. Net als haar broer maakt ze deel uit van de boksclub, al is dat niet van ganser harte: het liefst van al zou Olli balletdanseres worden.
Olli wordt gespeeld door Leonie Van Gool, 13 jaar uit Affligem.

Lewis
​De kleine maar dappere Lewis is een boksfreak, binnen én buiten de ring. Als het op boksen aankomt, is Lewis een wandelende encyclopedie, met nog een ander goed verborgen talent: Lewis kan rappen als de besten!
Lewis wordt gespeeld door Nicolas Marsoul, 13 jaar uit Keerbergen.

Ketnet Musical: Knock-out: praktisch

Op zondag 8 maart is de première van Ketnet Musical: Knock-out in het Plopsa Theater in De Panne. Hierna volgen zaalshows in het Ethias Theater te Hasselt, Het Capitole in Gent, Het Kursaal Oostende en de Stadsschouwburg in Antwerpen. Meer informatie via Ketnetmusical.be.

Ketnet Musical is een samenwerking tussen Ketnet en Studio 100.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos