Skip to Content
'Boeie' is het Kinderwoord van het Jaar 2018

'Boeie' is het Kinderwoord van het Jaar 2018

 

'Boeie' is het Kinderwoord van het Jaar 2018 geworden: het meest bijzondere, populaire, kortom het favoriete woord van de Vlaamse kinderen in het voorbije jaar. Dat kwamen de Ketnetters net te weten in Karrewiet.

'Boeie' betekent zoveel als 'wat maakt dat uit?'. Het woord werd door de Ketnetter gekozen uit een shortlist van vijf woorden. De andere vier genomineerde woorden waren:

  • Chill: rustig, op het gemak
  • Dissen: iemand belachelijk maken
  • Cringe: raar, genant
  • Lit: geweldig

Het was de achtste keer dat Ketnet op zoek ging naar het Kinderwoord van het Jaar. Sinds 2012 werkt de kinderzender daarvoor samen met Van Dale. De vorige kinderwoorden van het jaar waren Ewa Ja (awel ja, het is nu zo, maar we maken er het beste van) in 2017, dab (dansmove gebruikt als juichbeweging) in 2016, beire (cool, geweldig, fantastisch) in 2015,  OMG (Oh My God) in 2014, yolo (you only live once) in 2013, kingsize (super) in 2012 en boeieeeuhh! (saai) in 2011.

“Het is opvallend dat hetzelfde woord zeven jaar later opnieuw verkozen wordt tot Kinderwoord van het Jaar, maar in een andere betekenis. Oorspronkelijk gaf je met een langgerekt ‘boeie’ aan dat je iets saai vond. Nu wijst het eerder op onverschilligheid. ‘Wat maakt het ook uit?’”
Ruud Hendrickx, Taaladviseur VRT

Het Kinderwoord van het Jaar is een samenwerking van Ketnet met Van Dale en De Jommekeskrant.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos