Skip to Content

Biba & Loeba laten de jongste Ketnetters bewegen voor het scherm

Drie nieuwe Ketnet Jr-reeksen én nieuwe afleveringen van Kaatje

 

Het wordt een druk najaar voor de jongste Ketnet-kijkers. Ketnet Jr. brengt maar liefst drie nieuwe reeksen én nieuwe afleveringen van Kaatje.

Ketnet Jr. richt zich op de junior Ketnetters: peuters en kleuters. Zij staan aan het begin van hun ontwikkeling en Ketnet wil hiertoe bijdragen. Ieder junior programma speelt daarom ook in op een ontwikkelingsbehoefte van de allerkleinsten

Blikvanger van het najaar is Biba & Loeba, een programma rond lichaamsbeweging bij kleuters. Met deze reeks, gebaseerd op de Bodymap-methode, willen we kleuters laten bewegen voor het scherm.

Daarnaast brengt Ketnet Jr. twee animatiereeksen op het scherm. Met Suske en Wiske Junior laten we de jongste Ketnetters kennis maken met een Vlaamse klassieker. Stoppeltje is een animatiereeks met de nodige humor die de fantasie van de kleinsten prikkelt. Tot slot komen er nieuwe afleveringen van Kaatje op de buis. 

Biba & Loeba

'Biba & Loeba' is het geesteskind van bewegingsexperten Liesbeth Verhoeven en Ann De Wilde. Zij ontwikkelden de Bodymap-methode. Steeds opnieuw hoorden zij de bezorgdheid over vaardigheden van peuters en kleuters die niet meer vanzelfsprekend tot stand komen. Zeker in grootsteden waar kinderen veel minder buiten kunnen spelen. Aangezien de eerste levensjaren doorslaggevend zijn voor het verder ontwikkelen van motorisch vaardigheden ontwikkelden zij ‘Biba & Loeba’. Ketnet heeft nu samen met Borgerhoff & Lamberigts een vertaling gemaakt naar het televisiescherm.

We zijn heel blij dat Biba & Loeba ook via Ketnet kinderen kunnen stimuleren om meer te bewegen. Bewegen is leuk, gezond, en hét basisingrediënt voor een sterke ontwikkeling.”

Liesbeth Verhoeven en Ann Dewilde van Bodymap

Biba & Loeba zijn twee vriendjes, die de kijkertjes thuis in al hun enthousiasme mee laten doen met telkens drie oefeningen per aflevering. Elk van de drie oefeningen kent nog eens een variatie. Biba & Loeba kijken ook met hun verrekijker in de Vlaamse huiskamers én zien zo de juniors aan het werk.

Biba & Loeba worden vertolkt door 4 acteurs. De actrices die de rol van Biba op zich nemen zijn Helen Verhelst en Desiree Viola. Loeba wordt gespeeld door Michiel De Meyer en Arno Moens.

Biba & Loeba vanaf 2 oktober iedere dag omstreeks 6.45 uur, 9.50 uur en 10.50 uur en op Ketnet.be en in de Ketnet Jr. app.

Stoppeltje

Stoppeltje is een animatiereeks gebaseerd op de strips van Petit Poilu van uitgeverij Dupuis Audiovisuel. Deze reeks werd gecoproduceerd met Belvision, Canal+ en RTBF. Het is voor Ketnet de eerste intracommunautaire coproductie.

Stoppeltje is een klein volledig behaard kereltje. Elke ochtend neemt hij afscheid van zijn mama om naar school te gaan. Maar dan gebeurt er altijd wel iets spannends op zijn weg. Elke nieuwe ontmoeting brengt verrassingen met zich mee. Stoppeltje duikt steeds weer in een vreemde wereld, waar hij telkens groter en wijzer uitkomt.

De reeks is gericht op kleuters en bevat heel veel humor, vaak absurde humor. Op die manier stimuleert dit programma het creatief denken en leren kinderen vanuit een ander perspectief naar dingen te kijken.

Stoppeltje: iedere dag omstreeks 6.35 uur, 9.40 uur en 14.35 uur, op Ketnet.be en in de Ketnet Jr. app

Suske en Wiske Junior

Suske en Wiske Junior is de eerste volwaardige animatiereeks van deze striphelden. Ketnet brengt met deze reeks een echte Vlaamse klassieker naar het scherm. Deze 3D-animatiereeks is een productie van Grid in samenwerking met WPG Uitgeverijen.

In deze reeks nemen de jonge versie van Suske en Wiske kleuters mee uit de realiteit naar een prachtige fantasie wereld. Daar beleven ze keer op keer een spannend avontuur. Met deze reeks stimuleren we kleuters om hun fantasie verder in hun spel te ontwikkelen, net zoals Suske en Wiske Junior zelf doen in de reeks. Bovendien maken de jongen Ketnetters op deze manier kennis met Vlaams erfgoed in een hedendaagse vorm.

Suske en Wiske Junior vanaf maandag 6 november op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet Jr. app.

Kaatjes Kameraadjes

Kaatjes Kameraadjes geeft kleuters al bijna tien jaar een venster op de wereld en een bredere kijk op het leven. Aan de hand van vragen die kleuters zich over bepaalde onderwerpen stellen, nemen Kaatje en haar vriendjes hen mee naar de huiskamers in Vlaanderen en zoeken ze het antwoord. Zo gaat Kaatje bijvoorbeeld op onderzoek hoe een bezoek aan de kapper juist in zijn werk gaat. In drie nieuwe reeks komen de volgende thema’s aan bod: voertuigen, emoties en het lichaam

Kaatje komt ook echt naar de juniors toe met haar gloednieuwe theatershow: Feestbeest. Kaatjes verjaardagsfeest, een niet te missen muzikale en interactieve familievoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Tickets en info: https://www.kaatjetheater.be/

Kaatjes Kameraadjes: nieuwe afleveringen vanaf de herfstvakantie op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet Jr. app.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos