Skip to Content
AVG op kindermaat: Ketnet lanceert kindvriendelijke privacy disclaimer

AVG op kindermaat: Ketnet lanceert kindvriendelijke privacy disclaimer

 

Vandaag lanceert Ketnet een gloednieuwe privacywebsite: https://privacy.ketnet.be/. Ketnetters kunnen hier terecht voor informatie op kindermaat over wat gegevens juist zijn en wat Ketnet er allemaal mee doet. De website is gericht op kinderen en hun ouders en is uniek in Vlaanderen. Met deze website wil Ketnet de kinderen de baas laten zijn over de eigen gegevens.

Netmanager Maarten Janssen:

“Ketnet wil er zijn voor kinderen in ieder aspect van hun leven en dit ook op digitaal vlak. We willen open en transparant zijn over de gegevens die we verwerken en zo kinderen weerbaar maken vanaf hun eerste stappen in de digitale wereld.”

Ketnet lanceerde voor het eerst in 2012 een Ketprofiel waar kinderen hun eerste stappen kunnen zetten op de sociale media. Ketnet wil kinderen op een veilige manier leren omgaan met het internet. Niet door ze ervan weg te houden, maar door hen er net mee te laten kennismaken. In een veilige omgeving, mét de controle van de ouders. Ketnet kent een lange traditie om naast het digitale luik het thema mediawijsheid te verweven in programma’s zoals 4eVeR en De dokter Bea show.

De privacy disclaimer is opgesteld in een kindvriendelijke taal en er is ook een video voorzien waarin Ketnetters alle informatie kunnen terugvinden op een toegankelijke manier. Ketnet-wrapper Sander Gillis loodst hen door de belangrijkste aspecten van AVG met de nodige humor en volledig in Ketnet-stijl.

Op de privacywebsite kunnen Ketnetters ook informatie terugvinden over hoe ze zich veilig op het internet kunnen begeven. Hoe kies je een veilig wachtwoord? Welke gegevens mag je online delen? Hoe surf je veilig op het internet? Met 'Slim op het internet' vinden kinderen het antwoord op al die vragen.

Meer informatie kan u terugvinden op de nieuwe website: https://privacy.ketnet.be/. Ook jeugdjournaal Karrewiet besteedt deze week uitgebreid aandacht aan AVG.

 

Contacteer ons
Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet, VRT
Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet, VRT
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos