Skip to Content
Annabet en Maurane versterken het Karrewiet-team

Annabet en Maurane versterken het Karrewiet-team

Maandag 29 augustus 2022- Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, verwelkomt twee nieuwe gezichten. Vanaf 1 september kan iedereen kennismaken met Annabet Ampofo en Maurane Proost. Reporters Maurane en Meryem trekken er op uit om nieuwsreportages te maken. Jelle, Annabet en Amber begeleiden de kinderen dagelijks door de actualiteit vanuit de studio. Het uitgebreide Karrewiet team brengt het nieuws, heet van de naald, ook op het TikTok-kanaal van Karrewiet.

Katrien Van Der Slycken, hoofd JONG bij VRT NWS: "We breiden het Karrewiet-team uit om het nieuws uit binnen- en buitenland nog beter op kindermaat te coveren en de nieuwtjes en verhalen uit de leefwereld van de kinderen zo snel mogelijk op te pikken. Jelle, Meryem en Amber worden versterkt door Annabet en Maurane. Het Karrewiet-team zal er op uit trekken om nog meer tussen het nieuws en de kinderen te staan. En ook dagelijks nieuwsvideo’s op TikTok brengen."
(c) - VRT - Karrewiet - v.l.n.r Meryem, Maurane, Jelle, Annabet en Amber
(c) - VRT - Karrewiet - v.l.n.r Meryem, Maurane, Jelle, Annabet en Amber

Wie zijn Annabet en Maurane?

Annabet Ampofo is 25 en komt uit Brussel. Ze studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool. Ze werkt al een jaar op de Karrewiet-redactie als TikTok-journalist. De Ketnetters kunnen haar herkennen als Mona uit het Ketnet-programma Buck.

Annabet Ampofo: "Tijdens mij opleiding Journalistiek kreeg ik een gastles van Jelle. We moesten toen een Karrewiet-reportage maken en ook een intro in de studio presenteren. Ik stelde me natuurlijk meteen kandidaat om de intro te presenteren. En toen ik daar stond, hoopte ik stiekem dat ik later ook Karrewiet mocht presenteren."

Maurane Proost is 25 en woont in Brasschaat. Ze studeerde journalistiek aan de Thomas More hogeschool. Ze deed stage bij Karrewiet en werkt intussen al vier jaar bij de Karrewiet-redactie. Tijdens haar studies heeft ze de Belgodyssee gewonnen voor geschreven pers

Maurane Proost: "Ik werk al een paar jaar voor Karrewiet en kom veel bij kinderen in klassen. Als je ziet hoe enthousiast ze zijn over Karrewiet en hoe geïnteresseerd ze zijn in nieuws, dan kan ik niet wachten om nu ook als reporter tussen hen te kunnen staan ."

Karrewiet van maandag tot vrijdag om 19 uur op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be, de Ketnet-app en op TikTok.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos